keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Apetit uunivalmiit gratiinit

Sain taas hopotettavaa! =) Tällä kertaa testailin Apetit gratiineja. Apetit gratiineja on olemassa neljää eri vaihtoehtoa: punajuurigratiini, kasvisgratiini, kukkakaali-parsakaaligratiini ja bataatti-juuresgratiini. Näistä oli tarkoitus kokeilla kahta gratiinimakua ja minä valitsin testattavaksi kasvisgratiinin ja kukkakaali-parsakaaligratiinin.
 
              

Apetit gratiinit on kätevä valmistaa. Pussin sisältö vain uunivuokaan ja se uuniin noin 35-40 minuutiksi. Valmistus onnistuu mikrossakin (täydellä teholla noin 15 min), mutta minä suosin perinteistä uunia. Olen sitä mieltä, että moni ruoka maistuu paremmalle, kun sen valmistaa uunissa eikä mikroaalloilla. ;)
 
Gratiinit sopivat monen ruuan lisukkeiksi tai sitten kasvisruokavaihtoehdoksi sellaisenaan. Mikään ruoka ei välttämättä edes tarvitse erikseen kastiketta, kun valmistaa gratiinia ruokien lisukkeiksi. Gratiinien kermainen kastike sopii mielestäni myös perunoiden ja riisien kanssa nautittavaksi.
 
Kasvisgratiini jäisenä

Valmis kukkakaali-parsakaaligratiini + keitetyt perunat
 
Kukkakaali-parsakaaligratiinin tarjoilin sein ja perunoiden kera. Laitoin uunivuokaan 4 x 100 g seipaloja ja niiden päälle pussillisen kukkakaali-parsakaaligratiinia. Tämän annoin olla uunissa noin 40 minuuttia. Siinä ajassa perunatkin ehti hyvin kypsyä. Ruuasta tuli erittäin täyttävää ja siitä olisi riittänyt syötävää neljälle. Tai sitten kahdelle henkilölle kahdeksi päiväksi.
 


Kasvisgratiini oli lisukkeena, kun ruokana oli kanafileitä ja tummaa riisiä. Sillä aikaa kun kasvisgratiini kypsyi uunissa, kypsyi riisit kattilassa ja paistoin kanafileet.


 
Nämä Apetit gratiinit eivät sisällä mitään lisäaineita. Tuoteselosteen mukaan käytettävät ainesosat ovat: kasvikset, vesi, vähälaktoosinen kuohukerma, sulatejuusto, riisitärkkelys ja mausteet. Tuotteet sopivat myös keliaakikoille ja  vilja-allergisille.
 
Tähän loppuun täytyy kiittää Hopottajat suosittelumediaa siitä, että pääsin näitä gratiineja testailemaan. Vaikka käyn silloin tällöin läpi kauppojen pakastealtaat/-kaapit ja katselen sieltä ideoita ruokiin, niin jostain syystä gratiinit eivät ole osuneet silmiini. Ainakin minä viisastuin tämän kampanjan aikana! Tykkään kasviksista ja kermaisista ruuista, joten kyllä näitä gratiineja tulee jatkossakin olemaan ruokieni lisukkeina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti